• Külföld
Faktor

Ennyi gye­re­ket szül­nek a mig­rán­sok: megérkezett az első hi­te­les sta­tisz­tika Ber­lin­ből

Az adatok szerint a migránsok nagy­já­ból annyit szülnek Európában, mint ott­hon. Az is kiderült, hogy a mig­ráns-bé­bi­bumm nem az Ázsi­á­ból, hanem sok­kal in­kább az Af­ri­ká­ból ér­kező be­ván­dor­lók miatt vár­ható.

Minden, a jövőre vonatkozó jóslás csupán feltételezés addig, amíg annak nincs valamilyen alapja. Így vagyunk azzal is, hogy vajon milyen ütemben nő majd a bevándorlók száma és aránya a nyugati lakossághoz képest? A Berlin-Brandenburgi Statisztikai Hivatal bevándorlókra vonatkozó adatai most először adnak ehhez támpontot.

Illusztráció. Fotó: Europress - AFP/Wakil Kohsar

Illusztráció. Fotó: Europress - AFP/Wakil Kohsar

A Berlinbe érkezett iraki, afgán és szír nők szülési rátája 2016-ban átlagosan 4,85 volt, ami magasnak számít. Nagyon érdekes, hogy 2015-ben még "csak" 2,85 volt.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Ez arra utal, hogy a letelepedés első nehézségei után a 2015-ben érkezett emberek nagyjából annyi gyereket vállalnak”, mint otthon, vagyis hozzávetőleg a német átlag két és félszeresét.

  Egyesek azt gondolják, hogy ha megérinti a “jólét szele” a bevándorlókat, akkor az csökkenteni fogja a születésszámot, de ez egyelőre csak feltételezés.

  Ennél sokkal nagyobb gondot okoz majd az afrikai bevándorlók gyermekvállalása, bárhol is telepednek le. A sokat emlegetett Szahel övezet nagy részében a termékenységi ráta ugyanis 6 fölött van - írja a JungeFreiheit.

  Az adatokat itt böngészheti.

  Kommentek:

  Top 16