• Krimi
Faktor

Felmentették a pedofilt, mert apa szeretne lenni

Hatalmas felháborodást váltott ki egy brit pedofil férfi esete: annak ellenére, hogy több ezer képet és videót tárolt a gépén meztelen gyerekekről, felfüggesztették a börtönbüntetését - mivel a férfi családot szeretne alapítani.

Illusztráció

Illusztráció

A 41 éves Richard Arrowsmith különböző adathordozóin összesen 137 ezer képet és 4336 videót találtak gyerekekről. A férfit először öt év börtönbüntetésre ítélték, de ezt felfüggesztették, miután azt mondta, feleségével a közeljövőben szeretne családot alapítani - írja a Metro.

A férfit még februárban tartóztatták le, miután a rendőrök anonim bejelentést kaptak a férfi "hobbijáról". Áprilisban elkobozták és átvizsgálták Arrowsmith számítógépét, winchesterét, laptopját, mobilját és pendrive-ját is, mindegyiken megtalálták a gyerekpornográfia nyomait. A férfi már az első alkalommal bűnösnek vallotta magát.

A bíró a családalapítási szándék mellett azért is döntött a szabadságvesztés felfüggesztése mellett, mert a férfi büntetlen előéletű, felesége és ismerősei is elismerően nyilatkoztak róla, valamint Arrowsmith sosem terjesztette a letöltött képeket és videókat, és gyerekeket sem bántalmazott.

Így 250 fontos pénzbírságot kapott, valamint 160 óra közmunkát, és este 7, valamint hajnali 5 óra között nem hagyhatja el az otthonát. Emellett nem vállalhat olyan munkát, amelyen keresztül gyerekekkel kerülne kapcsolatba, és felkerült a szexuális bűnözők listájára is.

Kommentek:

Top 0