• Külföld
Faktor

Gyerekkori barátnői haltak meg a kocsiban Sandra mögött

Négy lány azonnal meghalt, a sofőrt, Sandrát kórházban kezelik.

Ahogy azt a Faktor is megírta, öt családot ért tragédia Erdélyben, körülbelül 100 kilométerre a magyar határtól. Öt fiatal lány a kolozsvári egyetemi diplomaosztó ünnepségről tartott hazafelé, amikor a zsibói vasúti átjáróhoz érve a sofőr nem nézett körül, és összeütköztek egy személyvonattal.

Képünk illusztráció. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Képünk illusztráció. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A helyi lapok információi szerint a hátsó ülésen utazó három lány az ütközés után kirepült az autóból és azonnal meghalt. Holttestüket méterekkel távolabb találták meg az autótól. Ketten a jármű roncsai közé szorultak. Egyikük szintén a helyszínen belehalt a sérüléseibe, a másik – a sofőr – még eszméleténél volt, amikor a mentők megérkeztek, őt életveszélyes állapotban a zilahi sürgősségire szállították.

Rendőrségi információk szerint az autóban ülő lányok – Claudia, Maria, Madalina és Sara – a kormánynál lévő barátnőjüket kísérték el az egyetemi évzáró ünnepségre. A Máramaros megyei Sanda Ungurról annyi derült ki, hogy a Máramaros megyei Műszaki Egyetem végzős hallgatója. A többi lánnyal gyerekkoruk óta ismerték egymást, de különböző iskolákban tanultak: Nagybányán, Kolozsváron, illetve Nagyváradon voltak egyetemi hallgatók. Valamennyien közgazdasági és üzleti szakon tanultak.

A szakértői vizsgálatok arra is keresik a választ, hogy Sanda fogyasztott-e alkoholt, mielőtt a volán mögé ült. A Bors úgy tudja, annyi bizonyos: figyelmetlenül hajtott át a vasúti síneken, ez vezetett a balesethez. Az átjáróban nem volt sorompó, de fény és hangjelzés figyelmeztetett arra, hogy jön a vonat, ezt nem vette észre a lány.

Kommentek:

Top 0