• Krimi
Faktor

Gyerekével részegen a vonatsínre feküdt, mert nem szolgálták ki a kocsmában

Az anya pszichiátriai kezelés alatt állt, és gyakran ivott. Egyik nap részegsége miatt nem szolgálták ki egy kocsmában, ezért a sínek közé feküdt gyerekével.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

A nő édesanyjával, felnőtt lányával és a 2012-ben született fiával lakott együtt Hajdúszoboszlón. Az anya 1977 óta alkoholproblémákkal küzdött, korábbi öngyilkossági szándéka miatt pszichiátriai kezelés alatt is állt, rendszeresen kellett gyógyszert szednie. A nő a fiú születése után sem tudta abbahagyni az ivást, többször volt depressziós, olyankor öngyilkossági szándékáról is beszélt, és gyakran zaklatta családját.

Az anya 2015 júniusában részegen ment át kisgyerekével egy ismerősükhöz. Amikor a férfi felesége hazaérkezett, felszólította, hogy menjen el házukból. A nő emiatt kiabálni kezdett, ő ugyanis ott akart maradni, hogy tovább igyon. A nő ezután még nem haza, hanem a helyi sörözőbe ment a gyerekkel, ott azonban részegsége miatt nem szolgálták ki.

Akkor azt mondta: megyek a gyerekkel a vonat alá, és el is indult a vasúti átjáró felé a fiúval.

A söröző pultosa ekkor hívta a rendőrséget. A két rendőr a vasútállomáson azt látta, hogy a nő a gyerekkel együtt a Budapest irányából Hajdúszoboszló felé tartó vonat sínjén fekszik. A rendőrök a riadt gyereket és az anyát is biztonságos helyre vitték. Még időben léptek közbe, ugyanis a vonat 5 perc múlva érkezett meg azon a sínpáron, amelyen a nő a gyerekével feküdt.

A Debreceni Ítélőtábla a nő tettét emberölési kísérletének minősítette. A begyógyszerezett, részeg nő ugyanis nem tudott volna időben elugrani a vonat elől, az érintett szakaszon pedig 10-15-percen belül garantálható volt a vonat érkezése - mondta Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője az MTI-nek. Most jogerősen hat és félév fegyházbüntetésre ítélték az anyát. Az ítélőtábla ezzel súlyosította az elsőfokú bíróság 3 év 3 hónapra kiszabott büntetését.

Top 0