• Krimi
Faktor

Elítélt pedofilt eresztett a gyerekekre a rendőrség

Botrányos módon próbálta lebuktatni a pedofilhálózatot a rendőrség az angliai Northumbriában: egy elítélt gyerekerőszakolót fizettek le, hogy járjon el a gyanús partikra, és jelentsen a fiatalkorúakat kihasználó felnőttekről.

Az eset 2014-ben kezdődött, 21 hónap után ért véget, de csak most került nyilvánosságra. A pedofil férfi, aki XY álnéven szerepel a rendőrségi iratokban, 10 ezer fontot (közel 3,4 millió forintot) kapott megbízóitól a szivárogtatásért. A férfit korábban azért ítélték el, mert begyógyszerezett és megerőszakolt egy kislányt, akit aztán felajánlott barátjának is - írja az Express.

EZT IS AJÁNLJUK:

    XY számtalan olyan titkos partira ment el a rendőrség beépített embereként, ahol a bűnbanda tagjai kábultra itatták alkohollal a lányokat, füves cigit vagy dizájnerdrogokat adtak nekik, majd mikor már nem tudtak védekezni, megerőszakolták őket. A tégla is lefeküdt egy lánnyal, de a rendőrség védettséget ígért neki, ha továbbra is küldi jelentéseit.

    Az informátor munkáját végül 2015-ben függesztették fel, mert etikai szabályokba ütközött a kompromittált férfi további alkalmazása. A newcaslte-i bíróság a napokban tárgyalta a 18 tagú pedofil hálózat ügyét, akik összesítve akár 300 év börtönbüntetést is kaphatnak – a vádak között nem egy olyan is szerepel, mely XY révén jutott a rendőrség birtokába.

    A hatóságot azonban a kritikusok is kikezdték, amiért egy ismert pedofilt küldtek védekezésre képtelen gyerekek közé, így az ügy még újabb fordulatokat vehet.

    Kommentek:

    Top 16