• Krimi
Faktor

Fenyő-gyilkosság: újabb ember került a hatóság látókörébe

A Fenyő-gyilkosság ügyében pénteken kihallgatták dr. I. S. P. volt főügyészt is, akinél előtte házkutatást tartottak a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indított nyomozás során.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a volt főügyész az akkori, illetve korábbi hivatali beosztásából eredően hivatalosan tudta, hogy a Fenyő-gyilkosság felbujtója továbbra is ismeretlen, és azt is tudta, hogy a felbujtó felderítése érdekében a hatóságok évek óta erőfeszítéseket tesznek.

A volt főügyész tavaly októberben a Fenyő János sérelmére megvalósított emberöléssel kapcsolatos beszélgetésekről készült hangfelvételek leiratát átvette a hivatali helyiségében. A leirat átadója az időközben felbujtással meggyanúsított egyik személy volt, aki azért fordult az általa személyesen ismert gyanúsítotthoz, hogy tőle tanácsot kérjen.

Dr. I. S. P-nek fel kellett ismernie, hogy a leiratban foglaltak olyan új bizonyítékok, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak az emberölés felbujtójának azonosításához. Ennek ellenére a törvényben előírt ügyészi kötelességeit nem teljesítette, az átvett leiratot hivatali helyiségében tárolta. Ezen bizonyítékokat a Központi Nyomozó Főügyészség a házkutatás során foglalta le.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az emberölés felbujtóinak kihallgatása után kerülhetett sor dr. I. S. P. gyanúsítotti kihallgatására. Dr. I. S. P. a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett. A továbbiakban szabadlábon védekezik.

    A Faktoron az ügy részleteiről korábban is olvashattak.

    Kommentek:

    Top 16