• Belföld

Gyanús csomag miatt ürítették ki az Ikeát Budapesten

A biztonsági rendszer jelzett, ezért kellett kiüríteni az Örs vezér téri Ikeát Budapesten. Varga-Nagy Eszter, az Ikea PR-felelőse a Faktornak elmondta, hogy átvizsgálták az egész épületet, és mivel nem találtak problémát, visszaengedték a dolgozókat és a vásárlókat is.

Azt mondta, az áruház vezetője kapott egy ismeretlen csomagot. Mivel nem tudták, mi van benne, de gyanús volt, ezért tűzszerészeket hívtak. Olvasóink szerint a tűzoltókat is kihívták.

Fotó: olvasónk

Fotó: olvasónk

Végül kiderült, hogy a csomagban egy fémdoboz volt és benne keksz. Ezután mindenkit visszaengedtek.

Varga-Nagy Eszter elmondta, hogy ilyenkor mindig az az eljárás, hogy először kiürítik az épületet, és csak utána kezdik el vizsgálni, hogy volt-e alapja a riasztásnak. Szerinte gond nélkül végrehajtották az ilyenkor előírt intézkedéseket, amelyeket gyakorolni is szoktak, és az áruház biztonsági rendszere jól vizsgázott.

Mint korábban megírtuk, öt órakor küldték ki az embereket az Ikeából, miután váratlanul jelzett az áruház biztonsági rendszere. Még az autókat is a parkolóban kellett hagyni. A vásárlók egy része a szomszédos Sugárban és az Árkádban várta meg, hogy újra visszamehessen.

Top 0