• Külföld
Faktor

Gyalog indult haza a Tiltott Városból egy 73 éves kínai férfi

Elkeveredett csoportjától egy idős vidéki turista a zsúfolt pekingi Tiltott Városban. Végül úgy döntött, a nap állását figyelve hazáig gyalogol - kétezer kilométert.

A férfi azt mondta, véletlenül vált le a csoportjától. Ezután többször is megpróbált segítséget kérni több rendőrtől is, de azok nem értették az általa beszélt nyelvjárást. Mivel nem volt nála mobiltelefon és sem családtagjának, sem az idegenvezetőnek nem tudta fejből a számát, úgy érezte, nem maradt más választása, mint hogy nekivágjon a hosszú útnak.

A férfi a mandarin nyelvet nem igazán beszéli, az írásjeleket nem ismeri és még igazolvány sem volt vele. Annyi pénze volt, hogy vizet és élelmet vegyen magának gyaloglás közben. Rendszerint ott aludt, ahol éppen ráesteledett - írja az MTI.

A férfi eltűnését a nyugdíjasok kirándulását szervező utazási iroda azonnal jelentette. A rendőrök a már némileg zavarttá vált, felhólyagosodott lábú férfit hat nappal később, több mint száz kilométerre a fővárostól, egy bejelentés alapján Tiencsin területén igazoltatták.

A hatnapos gyaloglás után falujába visszakerült férfi azt nyilatkozta a helyi sajtónak, hogy soha többé nem fog utazni.

Top 0