• Autó
Autószektor

Győrben készülő Audi Q3-sokat tesztelt a nemzetközi média Dél-Tirolban

Gyorsan otthon érezzük magunkat az olaszországi Dél-Tirolban. Ahogy leszállunk a bolzanói repülőtéren, a parkolóban több tucatnyi Győrben gyártott Audi Q3-as fogad bennünket. Gyors eligazítás a reptéren, sebességhatárokról, vezetés közbeni telefontilalomról, magyarországihoz hasonló nulla alkoholértékről, s máris választhatunk az autók között.

A nemzetközi autóteszteken nagy a férfiuralom, hölgy alig akad, így a kocsik színei a nulla kategóriába tartoznak, annál nagyobb szerepet kap a motor. Két benzines és egy dízeles a választék. Előbbiek 230 illetve 150 lóerősek, a TDI ugyancsak 150 lovas, valamennyi Győrben készült, a világ legnagyobb motorgyárában.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

Harmadik évtizede van lehetőségem az Audival tesztutakra járni, s mindig megállapítom, az ingolstadti konszern nem csak autógyártásban, hanem szervezésben is világszínvonalat képvisel. Mesebeli helyszíneket választanak ki mindig, paradicsomi állapotokat teremtenek, ami ezúttal némileg képzavar, mert éppen almaszüret van Dél-Tirolban. Araszolunk az almahegyeket szállító traktorok között, lenyűgöző táj vesz körül bennünket. Ez a legnagyobb kihívás, hogy éppen a környezetre vagy az autóra koncentráljunk. Illene az autóra, azért vagyunk itt, de Dél-Tirol hegyei komoly kihívást jelentenek a kocsinak éppúgy, mint a sofőrnek.

Vezetés közben próbálom a tájat kizárni. Nem csak azért, mert egy harminchárom ezer eurós autó volánjánál ülök, hanem ezért is, mert a szerpentinek próbára teszik a sofőrt. És a hajtűkanyarok váltogatják egymást. A Q3 biztonsággal szeli a kanyarokat, útfekvése kiváló, a kormányműve mint egy svájci óra, precízen és finoman reagál, a belső tér pedig olyan, mintha repülőgépbe ülne az ember, hatalmas digitális műszerfallal és még hatalmasabb MMI érintőképernyővel.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

Az új Audi Q3 második generációs családi SUV-ja a fenekünk alatt nemcsak határozottabb megjelenésű, hanem a bőséges térkínálatnak, a sokoldalú variálhatóságnak és a számos praktikus részletmegoldásnak köszönhetően a használhatósága is lényegesen javult. A kompakt szabadidő-autót számos felsőkategóriából átvett infotainment-megoldás köti össze a környezetével. A parkolást, a városi közlekedést és a hosszú utakat új vezetéstámogató rendszerek könnyítik meg. Ezek a továbbfejlesztett futóműhöz hasonlóan egyben a komfortot is növelik.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

Az első teszt út a My Arbor Hotelig vezet. Az ötven kilométeres teszt út pillanatnak tűnik. A Q3 volánjánál az ember szembesül a vezetés élményével. A szálloda – az Én fám magyarul – előtt a győri Audi Hungaria két munkatársa fogad bennünket. Hetek óta Bolzanóban van Szakonyi Ádám és Gáspár Balázs, akik nem csak a magyar, hanem a teljes nemzetközi médiavilág munkatársait segítik. Ha éppen gond lenne a navigációs út kiválasztásával, vagy valamelyik vezetői asszisztens aktiválásával, készséges ugranak, hogy segíthessenek.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

Délután egy két és fél órás szakasz az újabb útvonal. Autópálya, szerpentin, hegyi utak, bárhol vezetünk, az autó magával ragadja a sofőrt. S mellé némi büszkeség is társul, hogy ezt a kiváló autót Győrben, az Audi Hungaria munkatársai készítették.

További cikkekért látogasson el az Autószektor oldalára: www.autoszektor.hu

Kommentek:

Top 0