• Külföld
Faktor

Minden fillérjük a ház felújítására ment, amint elkészült, leégett

A szlovákiai családot most a szomszédok segítik, ugyanis csak nagy nehezen tudták felújítani gútai házukat, a napokban azonban tűz ütött ki az épületben.

„Mindent apránként csináltunk, ha volt egy kis pénzünk, azt a házra költöttük” - mesélte könnyeivel küszködve a Paraméternek az édesanya. 21 éves lánya vette észre, hogy füst van. Azonnal a konyhába sietett, ahol már lángokban állt a szagelszívó körül minden. A fiatal lány próbálta oltani a tüzet, de végül csak a tűzoltóknak sikerült teljesen eloltaniuk.

Illusztráció.

Illusztráció.

Az egyik szomszéd elmondása szerint a Facebookon szerveznek gyűjtést a család megsegítésére. Szerinte megérdemlik a segítséget, hiszen jó emberek, korábban ők is segítettek mindenkinek, akinek tudtak.

A férj elmondta, korábban már akart biztosítást kötni a házra, de akkor azt mondták neki, hogy faházra nem érvényesíthetik a szerződést.

A tűztől a családi ház lakhatatlanná vált, az újbóli felújítás költségeit pedig a család képtelen fedezni. Átmenetileg egy elhagyatott házban húzzák meg magukat.

Kommentek:

Top 0