• Sport
Faktor

Gusztustalan támadás - így reagált a sportvilág a nizzai vérengzésre

A nemzetközi sportvilágot is megrengette a csütörtök esti nizzai terrortámadás. Kerékpárosok, futballisták és autóversenyzők is kifejezték megdöbbenésüket a támadás után.

Clement Sordet francia golfozó (Fotó: Europress - Matthew Lewis/Getty Images)

Clement Sordet francia golfozó (Fotó: Europress - Matthew Lewis/Getty Images)

A hírek szerint egy 31 éves tunéziai férfi hajtott kamionnal az ünneplő tömegbe, legalább 84 embert megölt. A rendőrök lelőtték a férfit, akit azóta azonosítottak. A Tour de France mai szakasza fokozott rendőri biztosítással indult el.

„Szörnyedve hallottam, mi történt Nizzában. Kitartást a francia embereknek, az áldozatoknak és a családoknak” – írta Rafael Nadal, a spanyolok világklasszis teniszezője.

„Szomorú ébredés” – ezt már a franciák teniszezője, Paul Henri Mathieu írta ki Twittere.

„Újabb szörnyű támadás, megszakad a szívem azokért, akiket érintett ez a gusztustalan akció, amely ártatlan életeket vett célba” – a britek F1-es világbajnok pilótája, Jenson Button így reagált a támadásra.

„Együttérzésen Nizzával, elsőként is az áldozatok családtagjaival” – írta a Haas francia pilótája, Romain Grosjean. 

A korábi versenyzők közül Alain Prost sem feledkezett meg a tragédiáról.

A labdarúgók közül a Real Madrid spanyol védője, Sergio Ramos is megszólalt, azt mondta, együttérez a francia emberekkel. A Barcelona is támogatásáról támogatta az áldozatok családjait és barátait.

A kerékpárosok sem maradhattak ki, Lance Armstrong megemlítette, hogy évekig élt és edzett Nizzában, azt az időszakot semmire nem cserélné el bevallása szerint. A mostani versenyt összetettben vezető Chris Froome is az áldozatokkal van gondolatban.

Kommentek:

Top 0