• Sport
Faktor

Gulácsit és Gyurcsót is meghívta a válogatottba Storck

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck kihirdette 24 fős keretét a március 26-i, horvátok elleni felkészülési mérkőzésre (Groupama Aréna, 18.00), amelyre korlátozott számban még kaphatók a belépőjegyek.

Fotó: MLSZ

Fotó: MLSZ

A magyar válogatott március 26-án, szombaton játssza idei első nemzetközi mérkőzését, az ellenfél a szintén Eb-résztvevő horvát csapat lesz. A vendégek szövetségi kapitánya, Ante Cacic már múlt héten kijelölte a keretét, amelyből nem hiányzik egyetlen világsztár sem, vagyis a horvátok a legerősebb csapatukkal érkeznek Budapestre.

Bernd Storck a kerethirdetéssel megvárta a hétvégi magyar bajnoki fordulót, és kedden hozta nyilvánosságra annak a 24 játékosnak a nevét, akik március 20-án, vasárnap megkezdik a válogatott egyhetes összetartását a találkozóra, és tágabb értelemben az Eb-re, Telkiben.

A keretben négy kapus kapott helyet, Király Gábor, Dibusz Dénes és Bogdán Ádám mellett Gulácsi Péter is ott lesz az edzőtáborozáson, az RB Leipzig játékosa első alkalommal kapott meghívót Bernd Storcktól. A norvégok elleni sikeres Eb-pótselejtezőkön pályára lépő futballisták kivétel nélkül ott vannak az együttesben, a bővebb keret tagjai közül a télen Lengyelországba igazoló Gyurcsó Ádám és a DVSC-Teva színeiben szereplő Korhut Mihály formáját is felmérheti a szövetségi kapitány.

„Nagyon örülök, hogy a Norvégia elleni Eb-pótselejtezőt követően ismét együtt lehet az egész csapat, mondhatom, ezt a pillanatot mindenki nagyon várta már. A felkészülés szempontjából roppant fontos, hogy egy olyan nemzetközileg magasan jegyzett, erős rivális ellen játszhatunk barátságos mérkőzést, mint a FIFA-ranglistán a 18. helyen álló Horvátország. Ellenfelünk legtöbb játékosa olyan együttesben játszik, mint az Inter, a Barcelona, a Real Madrid vagy a Liverpool, ez nagyon jól mutatja, hogy milyen magas színvonalat képvisel a horvát együttes. Ezen a mérkőzésen lesz lehetőségünk megköszönni a szurkolóknak a selejtező sorozat és a pótselejtező során nyújtott óriási támogatásukat. Boldoggá szeretnénk tenni őket, és megmutatni, hogyan fejlődik a játékunk. Éppen ezért nagyon profi módon akarjuk felkészíteni a csapatot, meggyőződésem, hogy remek mérkőzést fogunk játszani a horvátokkal” – nyilatkozta Storck az mlsz.hu-nak.

A szövetségi kapitány kitért az összetartás programjára is, melynek első napjaiban a fizikai felkészítésre helyezi a hangsúlyt a szakmai stáb.

„Az összetartás hetének első napjaiban a fizikai felkészülésé lesz a főszerep, azok a játékosok, akiknek még nincsenek meg a teszteredményeik, el fogják végezni ezeket a felméréseket, hogy mindenki esetében pontosan lássuk, milyen munkát kell elvégeznie a felkészülés során. Ezt követően pedig a horvátok elleni mérkőzésre való közvetlen felkészülés következik. A legfontosabb, hogy olyan játékosokat hívtam meg a keretbe, akik rendszeresen játszanak klubjaikban, többségük kellő meccsrutinnal rendelkezik. Ezúttal a kapusok eggyel többen lesznek a megszokottnál, mert szeretném megnézni az összetartás alatt Gulácsi Pétert is. Ő rendszeresen játszik csapatában, a Bundesliga másodosztályában szereplő RB Leipzigben, és nagyon jó munkát végzett az utolsó hat-hét mérkőzésen. Szerettem volna pár új játékosnak lehetőséget adni, például Gyurcsó Ádámnak, akit most először hívtam meg az A-válogatott keretébe. Ádám rendszeresen játszik lengyel klubjában, nagyon jól teljesít, ezért szeretném megnézni a mostani edzéseinken. Az edzőtáborban tizenhárom légiós tart velünk, nagyon örülök, hogy mindannyian egészségesek és jól felkészítettek. Az OTP Bank Ligából tizenegy játékos lesz a keretben, többségük szintén rendszeresen játszik csapatában, úgy vélem, nagyon jó az itthon és a külföldön szereplő labdarúgók összetétele, ennek köszönhetően kifejezetten jó csapatunk van” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Érdekesség, hogy Lovrencsics Gergő neve a védők között van jelölve, a szélsőt tehát valószínűleg azon a poszton is ki szeretné próbálni Storck. 

A horvátok ellen készülő válogatott keret:

Kapusok:

Király Gábor (Szombathelyi Swietelsky-Haladás)

Dibusz Dénes (Ferencváros)

Bogdán Ádám (Liverpool)

Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Védők:

Fiola Attila (Puskás Akadémia)

Lovrencsics Gergő (Lech Poznan)

Juhász Roland (Videoton FC)

Guzmics Richárd (Wisla Krakow)

Lang Ádám (Videoton FC)

Pintér Ádám (Ferencváros)

Kádár Tamás (Lech Poznan)

Korhut Mihály (DVSC-Teva)

Középpályások:

Nagy Ádám (Ferencváros)

Stieber Zoltán (Nürnberg)

Gera Zoltán (Ferencváros)

Elek Ákos (DVTK)

Kleinheisler László (Werder Bremen)

Támadók:

Dzsudzsák Balázs (Bursaspor)

Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin)

Böde Dániel (Ferencváros)

Németh Krisztián (al-Garafa)

Nikolics Nemajna (Legia Warszawa)

Priskin Tamás (Slovan Bratislava)

Szalai Ádám (Hannover)

Top 0