• Külföld
Faktor

Guillotine-os kivégzést tesztelnek Párizsban

Rendhagyó módszerrel próbál véget vetni a francia főváros a patkányinváziónak: modern guillotine-nal fejeznék le a rágcsálókat.

Fotó: Europress / Sanjay Kanojia - AFP

Fotó: Europress / Sanjay Kanojia - AFP

Párizs évek óta szenved az utcákat, csatornákat elárasztó patkányhadakkal, a probléma időszakosan annyira felerősödik, hogy már a lakosok egészsége is veszélybe kerül. A Szajna áradása is hasonló helyzetet teremtett, és az egyes kerületek különböző módokon veszik fel a harcot a rágcsálókkal: van, ahol lezárják a problémás közterületeket, máshol macskákat vagy éppen ragadozó madarakat vetnek be. A legkülönlegesebb módszert azonban az egyik külváros, Aubervilliers választotta: guillotine-okat tesztelnek - írja a The Local.

A francia forradalom ismert kivégzőeszközének modern változata mechanikus elvek alapján működik, a vízvezetékekre felszerelt eszköz hő- és mozgásérzékelők segítségével azonosítja be a patkányokat, és mikor azok épp aláérnek, leengedi a pengét – lefejezve ezzel a rágcsálót, vagy legalább annyira megroppantva a gerincét, hogy pillanatok alatt elpusztuljon.

A guillotine fejlesztői szerint ugyan a módszer nem tűnik túl humánusnak, a patkányok nem szenvednek a kivégzésük során. Az eszköz pedig működik: egy hónap alatt 45 óvatlan patkány lelte alatta halálát. A tesztüzem március végéig tart, és a fejlesztők abban reménykednek, más kerületek is lecsapnak az eszközükre – aminek a fenntartása havi 300-450 euróba kerülne! Sokak szerint néhány macska sokkal olcsóbb és aranyosabb is.

Kommentek:

Top 0