• Kultúra

Grammy-díjat kaphatnak a magyar zenészek

Grammy-díjat kaphat a magyar alapítású Takács Quartet vonósnégyes. Ma este ötvennyolcadik alkalommal osztják ki Los Angelesben az amerikai zenei szakma legrangosabb elismeréseit.

A legtöbb, 11 jelölést Kendrick Lamar kapta, a 28 éves comptoni rapper egyebek közt az év albumáért (To Pimp a Butterfly), az év daláért (Alright) és a Taylor Swifttel közös Bad Blood című sláger révén a legjobb popduónak és az év videoklipjéért járó elismerésért is versenyben van.

A díjátadó házigazdája LL Cool J lesz, és Kendrick Lamar mellett fellép Taylor Swift, Adele, Chris Stapleton és Rihanna is. Idén 83 kategóriában adnak át díjakat a raptől a rockon és a gospelen át a countryig számos zenei műfajban, beleértve a klasszikus zenei produkciókat is. A legfontosabb kategóriákban a televíziós gálán hirdetnek győztest, a többi kategóriában már néhány órával előbb átadják az elismeréseket. A Magyarországon alapított Takács Quartet - Fejér András, Schranz Károly, Geraldine Walther és Edward Dusinberre - negyedszer szerepel a jelöltek között, 2003-ban már nyertek Grammyt. Ezúttal Marc-André Hamelin kanadai zongoraművésszel közös Sosztakovics-lemezük esélyes a díjra.  

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16