• Külföld
Faktor

Ismét bebizonyosodott: az ember ész nélkül hallgat a GPS-re, ez a híd is veszélybe került

A hídra ugyan figyelmeztető táblát helyeztek, az autósok mégis megpróbálnak átmenni rajta magas járműveikkel is.

A georgiai Smyrna nemcsak arról híres, hogy itt született Julia Roberts, hanem sok minden másról, például, hogy már 1946-ban egy nőt választottak polgármesternek, vagy hogy a lakosság 91 százalékának van érettségije, illetve 1840 óta itt áll a fedett Concord-híd, amit a technológia előbb-utóbb romba fog dönteni.

A híd ugyanis csak 2,13 méter belmagasságú, ami alatt egy sportautó simán elfér, de egy teherautó már nem, pedig a GPS-ek és térképszoftverek előszeretettel terelik erre az autósokat. Sokan pedig nekimennek a hídnak. Decemberben már kitettek egy táblát is, amely arra figyelmezteti a sofőröket, hogy 2,13 méternél magasabb autóval semmiképp se hajtsanak arra, de nem lett jobb a helyzet. Az sem segített, hogy a híd bejárata elé felállítottak egy kaput, hogy ha már összetörnek valamit az autósok, az ne maga a híd legyen, amit 1881-ben építettek újjá, mert leégett a polgárháborúban.

Azóta legalább öt teherautó ment neki a kapunak, legutóbb például múlt héten. A WABE szerint a javítás 800-1500 dollárba kerül, és azt a sofőröknek kell megfizetniük, hiszen ki van téve a tábla.

A város vezetősége már felvette a kapcsolatot az ismert térképszoftvergyártókkal, hogy a navigációk tartalmazzák a híd méreteit - írja a WTRF.

Kommentek:

Top 0