• Külföld
Faktor

Kukoricakenyér-tortával ünnepelt a leghíresebb 60 évese

Többféle ínyencséggel, köztük petrezselymes burgonyapürével bevont kukoricakenyér-tortával köszöntötték 60. születésnapján a világ legidősebb gorilláját az Ohio államban lévő Columbus állatkertjében.

Colo, aki háromkölykös anya, tizenhatszoros nagymama, tizenkétszeres déd- és háromszoros üknagymama, nemrég operáción esett át, orvosai szerint jól érzi magát.

Több száz látogató gyűlt össze az állatkertben, hogy a Happy Birthday eléneklésével köszöntse a veterán gorillát, amely elő is jött színes papírszalagokkal díszített kifutójába, ahová többféle tortát is elhelyeztek neki.

Colo volt az első állatkertben született gorilla a világon. Az őt köszöntő látogatók között volt olyan, akit kislányként vitt el az édesapja, hogy megnézzék inkubátorában az újszülöttet 1956-ban.

Colo már két évtizeddel tovább élt a fogságban élő gorillák várható élettartamánál. Magas korát az állatorvosi ellátásnak, a táplálásnak és a legmodernebb terápiás eljárásoknak köszönheti, amelyek segítenek meghosszabbítani az állatkert lakóinak életét.

Colo mellett egy másik gorillamatuzsálem is él az Egyesült Államokban: a legidősebb hím gorilla, az 55 éves Ozzie az atlantai állatkertben lakik.

Kommentek:

Top 0