• Tech
Faktor

Eddig kellett várni: megjött a legviccesebb karácsonyi videó

Egy igazi klasszikus újraforgatásáról van szó.

A Google úgy gondolta, karácsony alkalmából népszerűsíti kicsit a hangalapú szolgáltatását, a Google Assistantet. Erre pedig nem mást kért fel, mint az ünnepi klasszikus, a Reszkessetek betörők sztárját Macaulay Culkint.

Májusban a Google megmutatta, hogy már egy gép is képes úgy telefonálni, mint az ember - emlékeztet a HVG. A mesterséges intelligenciának és a fejlett hangalkotó technológiának hála a Google Assistant angolul már úgy végzi el ezt a feladatot, hogy a vonal másik végén lévő ember észre sem veszi, hogy valójában nem emberrel, hanem géppel beszélget.

Arra, hogy ezt a fajta fejlett technológiát mi is használni tudjuk, valószínűleg még várni kell, a Google legalábbis az elterjedéséről, illetve széles körben való használhatóságáról egyelőre semmi konkrétumot nem mondott. Ettől függetlenül már most is jó néhány feladatot adhatunk neki, a Google pedig úgy döntött, ezt egy igazán autentikus karácsonyi reklámban teszi még nyilvánvalóbbá: újraforgatták a Reszkessetek, betörők egyes jeleneteit a Kevint alakító sztárral.

A 38 éves színész visszatért az ikonikus házba Kevin McCallisterként, akit a szülei otthon felejtettek a téli vakáció idejére. Kevin így a Google Home Hubot hívja segítségül, vele bővíti a bevásárlólistát, védi meg a házat és intézi el a pizzafutárt a legendás mondattal:

Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!

A reklámról pedig werkfilm is készült:

Kommentek:

Top 0