• Tech
Faktor

Rendkívül hasznos funkció jön a Google-be, a sportrajongók már most is örülhetnek

A keresés sokkal széleskörűbb lesz.

Egy új funkciót szúrtak ki nemrég a Google keresőjében: a találatok mellett a kommenteket is megjeleníti a kereső. Egyelőre az élő sporteseményeknél tesztelik a funkciót, de ha bejön, szélesebb körben is elterjedhet - írja a HVG.

Illusztráció.

Illusztráció.

A Google októberben döntött arról, hogy megszünteti az egyébként sem túl népszerű Google+-t. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a cég letett volna a közösségi szolgáltatásokról. A Google Térképbe például több ilyen is érkezett: könnyebb lesz elérni a kedvenc helyeinket, és a közlekedés is sokkal jobbá válhat. A legfrissebb hírek szerint pedig a cég most a keresésekkel is variálna egy kicsit.

A 9to5Google szúrta ki, hogy a Google új lehetőségként a kommenteket is megjelenítené a keresésekkor. Az épp tesztelés alatt lévő funkció első körben csak az élő sporteseményekhez érkezett hozzászólásokat jelenítené meg a találatok között, elkülönítené a profi hozzászólásokat és kiemelné a legnépszerűbbeket. Ami pedig legalább ilyen fontos: moderálnák is azokat, hogy kevesebb legyen a spam, a szitkozódás és általában véve a visszaélés.

A Google egyelőre nem beszélt arról, hogy mikortól válik széles körben is elérhetővé az új funkció, azt viszont már most is könnyű belátni, hogy a szolgáltatás jelentősen növelné a Google iránti elkötelezettséget. A felhasználók ugyanis (a sport példájánál maradva) nemcsak az eredményeket nézhetnék meg a keresőben, vagy nemcsak egy weboldalhoz való eljutáshoz használnák a találatokat, hanem vissza is csábítaná őket a kommentek böngészése miatt.

Kommentek:

Top 0