• Külföld
Faktor

Gondolta volna? Meglepő okot találtak, ez is depressziót okoz

A depresszió és a bélbaktériumok között mutattak ki összefüggést.

Az orvostudomány egyre több kapcsolatot talál az emésztési rendszer és az agyi folyamatok között: egy újabb bizonyíték az a belga kutatás, ami a depresszió és a bélbaktériumok között mutatott ki összefüggést.

Kiderült, hogy a depresszió és a rossz életminőség összefüggésbe hozható két bélbaktériummal, a Coprococcusszal és a Dialisterrel. A kutatók kiderítették, hogy azoknál, akik depresszióra utaló tüneteket mutatnak, nagyon lecsökken az előbb említett két bélbaktérium száma - írja a 24.hu. Ennek valószínűleg köze lehet ahhoz, hogy ha valakinek rosszabb az életminősége, depresszióra hajlamossá válik.

A Leuveni Katolikus Egyetem kutatói a Flamand Bélflóra Projektben résztvevők mentális egészségéről elérhető adatait vetették össze a székletminták elemzésével. Az összesen 1054 alanyon végzett kutatás után összevetették az eredményeket a holland LifeLinesDEEP projekttel, valamint a Leuven Egyetemi Kórházak klinikai depresszióban szenvedő alanyainak eredményeivel. A tudósok megállapították, hogy a fent említett két baktériumon kívül még egy csoportnyi másik bélbaktérium is beleszólhat az életminőségbe és a depresszió kialakulásának esélyeibe.

Kommentek:

Top 0