• Tech
Faktor

Gond lehet az androidos telefonokkal - így derítheti ki, kell-e aggódnia

Sok mobil azt mutatja, hogy a készüléken a legutóbbi frissítést már telepítették, de ez sokszor nem történt meg.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

1200 androidos telefont vizsgáltak meg abban a friss kutatásban, melynek eredményeiből az derült ki, hogy a gyártók nagy része szoftveresen átveri a felhasználókat.

A Security Research Labs nevű kiberbiztonsági cég kutatói, Karsten Nohl és Jakob Lell két éven át elemezték a különböző androidos készülékeket, hogy azokra milyen biztonsági frissítés érkezett. A kutatás során kiderült: sok mobil azt mutatja a rendszerében, hogy a készüléken a legutóbbi frissítést már telepítették, a valóság azonban ezzel szemben az, hogy sokszor ez nem történt meg.

A szakemberek úgy vélik, akár véletlennek köszönhető ez a hiba, akár nem, rendkívül veszélyes. A készülékek ugyanis nemcsak, hogy sérülékenyek maradtak, de a felhasználókkal is elhitette a rendszer, hogy a legnagyobb biztonságban van - írja a HVG. A Sercurity Research Labs ezért elkészítette a SnoopSnitch nevű alkalmazást, amely segítségével bárki megnézheti, hogy valóban a legfrissebb biztonsági csomag van-e a telefonján. A Google vizsgálatot ígér az ügyben.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Kommentek:

    Top 16