• Belföld
Faktor

Gömbvillám csapott le Győr-Moson-Sopron megyében, többen a földre zuhantak

Mind a négy asszonynak zsibbadt a lába, nem tudtak talpra állni.

Egy felrobbanó gömbvillám okozhatta az eső elől a fa alá menekülő négy asszony rosszullétét az osztrák határ menti Zsirán. Valamennyien a helyi szociális intézet dolgozói, akik már otthon lábadoznak.

A zsirai szociális otthon gondozónői egyik délután Zsirán, a Rákóczi úton épp a buszra vártak, amikor hatalmas felhőszakadás érte el a Győr-Moson-Sopron megyei falut - írja a Lokál. Az eső elől egy fa alá húzódtak, ott érte őket a villámcsapás.

A villámcsapás pillanatában a közelben lévő villanyoszlopról szikraeső hullott, míg az út másik oldalán, a fa alatt várakozók közül négy asszony azonnal a földre zuhant. Mindannyiuknak zsibbadt a lába, nem tudtak talpra állni. Volt, aki égési sérülést szenvedett, másnak 260 fölé szökött a vérnyomása, és akadt, akit súlyos szempanaszokkal vittek kórházba.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Amikor a busz megérkezett a megállóba, a mentők már a füvön fekvő asszonyokat vizsgálták. A buszon több gyerek is sírva fakadt, amikor felismerte a sérültek között az édesanyját. Azóta mindenkit kiengedtek a kórházból, otthon lábadoznak.

    Nemrég az égből hulló gigantikus jégdarabokról is írtunk, erről itt és itt olvashat.

    Kommentek:

    Top 16