• Belföld
Faktor

Fordulat a gödöllői tragédia ügyében: ez vár a gázolóra

11 évre ítélték első fokon azt a 36 éves férfit, aki két évvel ezelőtt Gödöllőn elrabolta a Turay Ida Színház munkatársának autóját, majd azzal elgázolta a nőt, aki belehalt sérüléseibe.

Fotó: Mészáros Annarózsa

A Budapest Környéki Törvényszék keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfi rendszeresen fogyasztott alkohollal együtt nyugtatókat és kábítószert - ez történt azon a napon is, amikor a tragédia történt. A férfi észrevette az esti órákban hazatérő nőt, aki a kaput nyitotta ki, miközben autóját járó motorral az utcán hagyta. Mivel a férfi úgy gondolta, hogy a boltig alkoholért nem gyalog, hanem a nő autójával megy, beült, és elindult vele.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Amikor elkezdett tolatni, a nő belekapaszkodott a kocsiablakba. A férfi ennek ellenére nagy sebességgel elindult, árokba hajtott, és a nőt maga alá gyűrte az autó. A 24 éves nő a helyszínen meghalt. A férfi kiszállt az autóból és elmenekült a helyszínről, a rendőrök egy kocsmában fogták el.

    A bíróság a férfit jármű önkényes elvételében, közúti veszélyeztetésben, bódult állapotban történő járművezetésben és segítségnyújtás elmulasztásában mondta ki bűnösnek és - nem jogerősen - 11 év 8 hónap börtönre ítélte.

    Kommentek:

    Top 16