• Belföld
Faktor

Engedély nélkül fotóztak a gödi szociális otthonban, nyomozás indult

Nyomozást rendelt el különleges személyes adattal való visszaélés gyanúja miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a fogyatékos embereket gondozó gödi Topházban készült fényképek és videofelvételek miatt.

A Pest Megyei Topház Egyesített Szociális Intézmény képviselője tett feljelentést; a nyomozást a Dunakeszi Járási Ügyészség felügyeli – mondta el az MTI-nek Gyugyi Csilla a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Ez a fotó nem az otthonban készült.

Ez a fotó nem az otthonban készült.

Czibere Károly államtitkár az Országgyűlés népjóléti bizottságának szerdai ülésén azt mondta, az eddigi vizsgálatok azt mutatják, hogy a Mental Disability Advocacy Center (MDAC) civil szervezet engedély nélkül ment be a szociális intézménybe, illegálisan fényképezett, és nem volt joga ahhoz, hogy a gyerekek beleegyezése nélkül róluk fotót készítsen és azt a gyámok engedélye nélkül közzétegye.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Pénteki, más témában tartott sajtótájékoztatóján az államtitkár elmondta, hogy a minisztériumi vizsgálat – amely a civil szervezet által készített képeken látható állapotok miatt indult – a jövő héten zárulhat le.

    Czibere Károly kijelentette, hogy eddig úgy tűnik, hogy a szándékos bűncselekményre, kínzásra, erőszakra vonatkozó jelzéseket nem erősítették meg, viszont jogsértések, mulasztások, tűrhetetlen állapotok vannak, ezeken pedig változtatni kell.

    Kommentek:

    Top 16