• Külföld
Faktor

Gondatlanságból halhatott meg a kórházban a zenész, özvegye perel

A férfi betegséggel, fájdalmakkal, mentális kínokkal küzdött halála előtt.

Gondatlanságból okozott halál miatt perelte be Cindy Frey, az Eagles együttes társalapítójának özvegye a manhattani Mount Sinai Kórházat, ahol férjét ápolták 2016 januári halála előtt.

Glenn Frey özvegye hanyagsággal vádolja az intézményt, valamint Steven Itzkowitz gasztroenterológust, amiért nem kezelték megfelelően a férje gyulladásos bélbetegségét, nem diagnosztizálták rendesen és nem látták el a fertőzését, továbbá nem nyújtottak kellő tájékoztatást a kezelés kockázatairól és mellékhatásairól - írja az MTI.

A manhattani bírósághoz kedden benyújtott kereset szerint mindezek eredményeként Glenn Frey betegséggel, fájdalmakkal, mentális kínokkal küzdött halála előtt.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A gitáros 2015. október 19. és 2015 novembere között volt Itzkowitz páciense. Az Eagles korábbi közlése szerint Frey az akut fekélyes vastagbélgyulladás, a tüdőgyulladás és a reumatikus ízületi gyulladás okozta komplikációiba halt bele. A Mount Sinai Kórház szóvivője szerint az intézmény nem nyilatkozik függőben lévő peres ügyekről. A Frey-jel közös három gyermeküket nevelő és férje hagyatékát kezelő özvegy meg nem határozott összegű kártérítést követel.

    A 67 évesen elhunyt Frey az Eagles gitárosa és énekese volt. Az 1971-ben Los Angelesben alakult zenekar a hetvenes évek közepén élte fénykorát, lemezeiből több mint százmillió példányt adtak el. Egyik legnagyobb sikerük a Hotel California 1976-ból. Frey a nyolcvanas években szólólemezeivel is nagy sikereket ért el.

    Kommentek:

    Top 16