• Belföld
Faktor

Ismét bűnszervezetet leplezett le a NAV

A NAV ismét felszámolt egy bűnszervezetet, amelynek tagjai gépjármű-kereskedelemre szakosodtak. Összesen 98 millió forint áfát csaltak el.

Illusztráció

Illusztráció

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatása szerint a pénzügyi nyomozók egy gépjármű-kereskedelemre szakosodott bűnszervezetet lepleztek le, amelynek vezetőjét, egy tatabányai férfit és a társait letartóztatták. A jelenlegi információk szerint összesen 98 millió forint áfát csaltak el.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A gyanúsítottak nettó áron, általános forgalmi adó (áfa) nélkül gépkocsikat szereztek be Németországból és Hollandiából, majd belföldön értékesítették őket, adót egyik országban sem fizettek. Az ügyletben lévő cégek közül egy egyáltalán nem tett adóbevallást, a többi pedig hamis számlák segítségével azt a látszatot keltette, hogy a beszerzés belföldön történt, a számlák áfa-tartalmát pedig bevallásában levonta.

  A bevetés során a nyomozók 27 helyszínen végeztek házkutatást: a bűnszervezetet irányító büntetett előéletű férfi lakásán nyolc hamis személyi okmányt is találtak. Összesen négy gyanúsítottat és nyolc tanút hallgattak ki.

  Az elkövetők vagyonát 224 millió forint értékben zárolták az állami költségvetést ért kár megtérülése érdekében, továbbá lefoglaltak 34 gépkocsit és 14 millió forint készpénzt.

  Az irányító és szlovák társa előzetes letartóztatásba került. Az üggyel kapcsolatban üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt folyik nyomozás.

  Kommentek:

  Top 16