• Külföld
Faktor

Szörnyű látvány: egy kislányt és a szüleit találták holtan az összezúzott autóban

41-re nőtt a genovai hídomlás áldozatainak száma.

Forrás: MTI-EPA-Luca Zennaro

Forrás: MTI-EPA-Luca Zennaro

További holttesteket találtak a genovai hídomlás romjai alatt, így 41-re nőtt az azonosított halálos áldozatok száma - jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

Szombatra virradóra egy kilencéves kislány és a szülei holttestét találták meg egy "teljesen összezúzott" autóban, később pedig egy 30 éves férfiét - írja az MTI. A rádió tudósítása szerint a hatóságok úgy gondolják, elképzelhető, hogy mindenkit megtaláltak, akit eltűntként tartottak nyilván.

A szombat nemzeti gyásznap a tragédia miatt Olaszországban. Az azonosított áldozatok közül néhányat szombaton fél tizenkettőkor búcsúztatnak Sergio Mattarella államfő, Guiseppe Conti miniszterelnök és Angelo Bagnasco érsek részvételével a genovai kiállítóközpontban, a város legnagyobb terén. A La Stampa és az Il Secolo XIX című olasz napilapok szerint 17 azonosított áldozat hozzátartozói elutasították az állami temetést, ők családi körben akarnak elbúcsúzni szeretteiktől, mert a hatóságokat okolják a balesetért.

A Polcevera patak fölött negyven méter magasan álló Morandi autópályahíd nyolcvan méteres szakasza kedd délben omlott a mélybe, lakásokra, vasúti sínekre, gyárakra. Az A10-es autópálya részeként a híd a város keleti és nyugati részét kötötte össze, ezen lehetett eljutni a kikötővárosból Dél-Franciaországba, Piemontba és Lombardiába is.

Kommentek:

Top 0