• Krimi
Faktor

Megszólaltak a szakértők: fordulatot hozhat a darnózseli gyilkosság ügyében az új vizsgálat

A genetikai vizsgálat végre pontot tehet az ügy végére.

A genetikai szakértői vizsgálatok ismertetésével folytatódott a darnózseli darabolós gyilkosság újratárgyalása péntek reggel a Tatabányai Törvényszéken - számolt be a Bors.

A DNS mintát az elhunyt gyógytornásznő édesanyja, K. Dezsőné adta. A szakértők szerint az eredmény nagy mértékben alátámasztja, hogy a darnózseli réten talált emberi maradványok K. Judittól származnak. Az édesanyjától vett minta alapján, kettőjük genetikai profilja 99,9 százalékban egyezik.

Az ügyészség az asszony volt férjét N. Jánost vádolja azzal, hogy megölte a gyógytornásznőt 2014 májusában, a holttestet hazavitte, majd a saját húsfeldolgozó üzemében ledarálta a maradványokat, elégette, amit nem sikerült eltüntetni, szétszórta a darnózseli réten.

N. János négy év elteltével is tagad, 2016-ban felmentették, mert nem sikerült rábizonyítani a bűncselekményt. Tavaly ősszel pedig a Győri Ítélőtábla hatályon kívül helyezte ezt a döntést és a számos ellentmondás feloldása érdekében a Tatabányai Törvényszéknek adta át az ügyet újratárgyalásra.

A tárgyalás további szakértők és a házaspár gyerekeinek kihallgatásával és perbeszédekkel folytatódik.

Kommentek:

Top 0