• Külföld
MZ/X

Gázrobbanást történt egy párizsi pékségben-Helyszíni fotók

Nagy erejű robbanás történt szombat reggel egy pékségben.

Nagy erejű robbanás történt szombat reggel - feltehetően gázszivárgás miatt - egy párizsi belvárosi pékségben, a rendőrség közlése szerint a detonációban kéttucatnyian megsérültek, kilencen közülük súlyosan.

FRISSÍTÉS: A belügyminiszter először arról számolt be, hogy négy halálos áldozat is van - köztük két tűzoltó -, de nem sokkal később a párizsi főügyész kijavította őt, közölve, hogy ketten haltak meg.

Fotók: AFP

Fotók: AFP

Az eset Páris központi, kilencedik kerületi negyedében, egy Trevise utci pékségben történt, egysaroknyira a Folies-Beregere színháztól. Utána tűz keletkezett, és a bolt teljesen kiégett.

A detonáció nagy erejére utal, hogy a lökéshullám felborította és lángra lobbantotta a közelben parkoló gépkocsikat, kitörtek a távolabb lévő épületek ablakai és ablakkeretei is. Épülettörmelék és üvegszilánkok borították el az utcát. 

A robbanás idején a pékség zárva volt, a detonációt gyaníthatóan gázszivárgás okozta. A rendőrség lezárta az utcát és evakuálta az embereket a környékbeli épületekből.

Hírügynökségek ezzel összefüggésben megemlítették, hogy szombat délután Párizsban, illetve az ország több nagyvárosában lesz a "sárgamellényesek" újabb, immár kilencedik tüntetése, és francia hatóságok jelentősebb és radikálisabb tömegekre számítanak.

Mindenütt szigorú biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, a főváros központi utcáit a rohamrendőrség lezárta.

Kommentek:

Top 0