• Külföld
Faktor

Gazdára vár Quasimodo, a rövid gerinccel született kutya

Furcsa külsejű kutya került be egy amerikai állatmenhelyre. Quasimodo egy fajtatiszta németjuhász, ám egy ritka szindróma miatt annyira megrövidült a gerince, hogy gyakorlatilag nincs nyaka. Ám ez úgy tűnik, semmiben sem akadályozza, és már most hatalmas rajongótábora van az interneten.

Fotó: Facebook / Quasi The Great

Fotó: Facebook / Quasi The Great

Quasimodo egy nagyon ritka betegség, a rövid gerinc szindróma miatt nem hasonlít fajtatársaira. A Buzzfeed szerint a világon összesen csak 13 kutyát érint ez a betegség.

A különleges kutyára az utcán kóborolva talált rá a minnesotai Seconhand Hounds (azaz Használt Kutyák) állatmenhely. A dolgozók először azt hitték, hogy Quasimodo külseje egy szűk kennel miatt torzult el, ám később az orvosok megállapították, hogy a 3 éves kutyának rövid gerinc szindrómája van.

A szindrómánál a csigolyák annyira összenyomódnak, hogy a teljes gerincoszlop megrövidül, sőt néhány csigolya össze is nő. Bár a fej teljesen normálisnak tűnik, a koponya olyan erősen a lapockákhoz nyomódik, hogy a nyak szinte eltűnik. Ezen műtéttel nem lehet segíteni. Quasimodonak látszólag nincsenek fájdalmai, a bekerülésekor egyedül egy benőtt nyakörv miatti seb okozott nála problémákat.

Bár Quasimodo nem képes mozgatni a nyakát, nem látszik, hogy ez bármiben is akadályozná. Ugyanúgy szalad és játszik, mint az egészséges fajtársai, épp csak a saját, egyedi módján. Sara Anderson a menhely koordinátora azt mondta a CNN-nek, hogy Quasimodo nagyon jól elboldogul és tökéletesen tudja, hogy kucorodjon az ember ölébe.

Fotó: Facebook / Quasi The Great

Fotó: Facebook / Quasi The Great

Az állatmenhely rajongói oldalt hozott létre a különleges kutyának, hogy megmutassák, hogy halad Quasimodo orvosi kezelése és örökbeadási folyamata. Emellett szerették volna felhívni a világ figyelmet arra, hogy a speciális igényű kutyák is ugyanolyan szeretetreméltóak. Az oldalt rengetegen kezdték el követni, és a sajtót is hamar bejárta a kutya nem mindennapi története.

A menhely dolgozói rendszeresen töltenek fel képeket és videókat a vidám, bújós kutyáról. Legutóbb például Quasimodo sikeres műtétjéről számoltak be. A kutyának a farkát és a nemi szervét kellett megoperálni, hogy később ne legyenek gondjai.

Fotó: Facebook / Quasi The Great

Fotó: Facebook / Quasi The Great

Quasimodo viszont egyelőre nem örökbefogadható, mert előtte szeretnék befejezni a kezelését, illetve a természetét hivatalosan is értékelni kell. Még nem tudni pontosan, hogy a különleges kutyus mikortól lesz hivatalos otthonkereső, de a mostani érdeklődés alapján bizonyára nagyon sokan fognak jelentkezni, hogy a gazdái legyenek.

Top 0