• Sport
Gyöngyösi Lilla

Galambos Ramóna bronzérmes

Galambos Ramóna bronzérmet nyert az 55 kilogrammos súlycsoportban a rigai birkózó Európa-bajnokságon, miután a csütörtök este legyőzte a román Simona Pricobot.

Galambos edzője, Nagy Lajos fél órával a bronzmérkőzés előtt még azt mondta, hogy a német versenyző ellen biztos volt a sikerben, de „a román ellen nem tudom, mi lesz, nagyon jól megy be lábra, elég ügyes, Dénes Merécdeszt korábban kétszer is megverte". A 19 éves magyar sportoló aztán magabiztos birkózással győzte le riválisát a nem olimpiai kategória éremmérkőzésén. Galambos élete első felnőtt világversenyes érmét ünnepelhette.

„Már annak is örültem volna, ha egy meccset tudok nyerni a felnőtt mezőnyben, a két sikert és az érmet szinte fel sem tudom fogni" - mondta az MTI-nek győzelme után Galambos. Korábban nem birkózott a románnal, de nagyon ügyesnek tűnt, ezért kicsit tartott tőle. „Szerencsére azonban mindent sikerült megcsinálni abból, amit elterveztünk. Nagyon boldog vagyok" - mondta.

Galambos Ramóna a magyar csapat második érmét nyerte meg a Rigába, ahol kedden Sastin Marianna lett harmadik a nők 63 kilogrammos súlycsoportjában. Pénteken négy magyar, Barka Emese (58 kg), Wilson Vanessa (69 kg), illetve a szabadfogású Gulyás Zsombor (70 kg) és Ligeti Dániel (125 kg) lép szőnyegre az Európa-bajnokságon – írja az MTI.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16