• Külföld
Faktor

Tragédia a kifutópályán: repülő gázolta el a 25 évest, kezében volt a beszállókártya

A repülőgép a gázolás után felszállt a moszkvai repülőtérről.

Futópályán ütött el egy Spanyolországból kitoloncolt utast Moszkva-Seremetyjevo repülőterén az Aeroflot egyik Boeing 737-ese, a férfi életét vesztette. A hatóságok vizsgálatot indítottak - írja az Airportal.

A baleset szerdán késő este történt a moszkvai repülőtéren, amikor az Aeroflot SU2112-es, Moszkva-Athén járatát teljesítő, alig 3 éves Boeing 787-800-asa elindult. A moszkvai regionális közlekedés-biztonsági szerv szerint a gép 20:10-kor indult el, és a futóművel ütötte el a 25 éves férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A baleset után még nem lehetett pontosan tudni, hogyan került oda a 25 éves férfi. Később az orosz média úgy értesült, hogy a férfit kitoloncolták Spanyolországból, és feltették egy Jerevánba tartó gépre.

A moszkvai átszállás rendben is ment, férfi már jelentkezett a beszállító kapuknál, de a termináltól a repülőgépig tartó utat busszal kellett megtenni, amiről a férfi kiszökött és bolyongott a forgalmi előtéren.

A baleset után, amikor megtalálták a holttestet, a férfinél volt a beszállókártyája. A balesetet a felszálló gép pilótái jelentették, de úgy döntöttek, folytatják útjukat, mert a Boeing 737-es rendszerei nem jeleztek problémát. Az orosz hírügynökségek azonban azt jelentették, hogy Athénban a gép törzsén emberi maradványokat és egy lyukat találtak.

A gép a Flightradar24.com adatai szerint még nem hagyta el Athént.

A seremetyjevói repülőtér körzetében az időjárási adatok szerint jó látási körülmények voltak, bár a baleset idején már besötétedett.

Kommentek:

Top 0