• Külföld
Faktor

Menekülne Svédországból az ország egyik legnagyobb sztárja

Pedig mindene megvan a boldogsághoz. Hírnév, 7 kiadott lemez, jelenleg is több koncert havonta. Csakhogy az a városrész, ahol gyermekkora óta él, az egyik leghírhedtebb no-go zónává vált.

Hét nagyon sikeres lemezt adott ki eddig Svédország leghíresebb rapsztárja, Ken Ring, akivel az NRK norvég televízió készített interjút Stockholmban. A művész Kenyában született 1979-ben, de a szülei már ebben az évben kivándoroltak Svédországba, úgyhogy a teljes gyermekkorát Stockholmban töltötte.

A sors úgy hozta, hogy a családjával együtt Stockholm, Hasselby városrészében telt az ifjúsága, és itt is szándékozott maradni, mert ez egy szép, zöld, csendes, rendezett terület volt.

2009 óta viszont egyre több bevándorló érkezett Hasselbybe, most pedig már itt van az ország egyik leghírhedettebb “no-go” zónája. Nyílt bandaháborúval, erőszakos bűnözéssel és kábítószer-kereskedelemmel

- mondta el az NRK-nak a zenész.

“Azt hiszem, hogy már túl késő,  nem lehet a kialakult helyzetet megváltoztatni - mondta Ring. Attól félek, hogy 20 éven belül nyílt háború lesz Stockholm utcáin.”

A ma is havonta koncertező Ken Ring már azt készíti elő, hogy visszatér szülőföldjére, Kenyába. Szerinte Nairobi ma már biztonságosabb hely, mint Svédország jó néhány része...

Forrás: Infowars

Kommentek:

Top 16