• Pénz
Faktor

Jó hír a lakásvásárlóknak: így takaríthatnak meg még többet

Megsokszorozhatjuk az egyhavi megtakarításunkat.

Szerdától új akciót indított a legnagyobb hazai lakás-takarékpénztár - értesült a Pénzcentrum. Az akció lényege, hogy a 8 és 10 évre kötött szerződések esetén az ügyfelek megháromszorozhatják egyhavi megtakarításukat.

Illusztráció.

Illusztráció.

Április 18-tól akciósan köthetünk új lakás-előtakarékossági szerződést a Fundamentánál. Az akciót az olyan új, 8 vagy 10 éves futamidőre kötött szerződések esetén vehetjük igénybe, melyeknél a havi megtakarítási összeg legalább 19 900 forint. Ezen szerződéseknél 40 ezer forintos bónuszra vagyunk jogosultak a 8 éves, illetve 39 994 forintos bónuszra a 10 éves megtakarítások esetében. 80 ezer forint is ütheti a markunkat, ha a 40 ezer forintos betétet választjuk ugyanezekre a futamidőkre. Az akcióban társasházak is részt vehetnek.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A takarékpénztár a bónusz összegét egyszer írja jóvá a szerződés kiutalásakor, mint a megtakarítás részét. Ennek megfelelően a megtakarítás bónusszal növelt lakáscélú felhasználását is igazolni kell. A felvehető hitel mértékét a bónusz összegével csökkentik, feltéve persze, hogy lakáshitelt is igénylünk a megtakarításunk mellé. A kiutalás előtt a bónusz összegét elkülönítve kezelik, arra sem állami támogatás, sem betéti kamat nem jár.

    "A Fundamenta akciója felfogható egyfajta számlanyitási kedvezménynek is. A szerződéses összeg 1 százalékát meg kell fizetnünk, ami havi 20 000 forintos betét mellett 76 500 forintot jelent, ha 10 évig teszünk félre. Amennyiben kitartunk a szerződés végéig és jóváírják a bónuszt, 40 000 forintot kapunk vissza az akcióval. A lakástakarékunk hozama ezzel még magasabb lesz, hiszen a 4,23 százalékos EBKM helyett 4,46 százalékra számíthatunk. Ráadásul a 30 százalékos állami támogatást is hosszú időre rögzítettük, ha a jövőben esetleg csökkentené azt a döntéshozó"  - mondta el Turmezey Tamás, a Bank360 szakértője, aki szerint érdemes most lakástakarékot kötni, ha egyébként is gyűjtenénk lakáscélra.

    Kommentek:

    Top 16