• Belföld
Faktor

Bele is halhatnak a gyerekek, ha hamisított játékkal játszanak

Életveszélyes sérüléseket és több száz milliárd forintnyi anyagi kárt okoznak a hamisított és ellenőrizetlen forrásból származó játékok.

Ráadásul a hamisítások miatt az elmúlt években összesen több mint 13 ezren vesztették el az állásukat – derül ki az Szellemi Tulajdon Európai Hivatalának (EUIPO) korábbi jelentéséből.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

„A könnyen leváló alkatrészek és játékdarabok akár fulladáshoz is vezethetnek az egy-két éves kisbabáknál, hiszen ők bármikor lenyelhetik a kisebb méretű játékokat” – jelentette ki Németh Mónika, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) titkára. Hozzátette, hogy főleg az utcai árusoknál és a piacokon fordulhatnak elő a hamis termékek, de az illegális online kereskedelem szintén jelentős forgalmat generált az utóbbi években, ezért nagyon fontos a szülők tudatos hozzáállása – írja a Világgazdaság.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Szellemi Tulajdon Európai Hivatal (EUIPO) egyik korábbi jelentéséből egyébként kiderült, hogy éves szinten csaknem másfél milliárd eurónyi adóbevételtől esik el az unió a hamisított babák, akcióhősök, állatfigurák, játékhangszerek, elektronikus játékok, szerencsejátékok, kirakós- és kártyajátékok, valamint társasjátékok miatt. Az elmúlt években a hazánkat érő kár évente átlagosan 3,3 milliárd forintra volt tehető – derül ki a HENT közleményéből.

    Kommentek:

    Top 16