• Külföld
Faktor

Ezen a helyszínen akart szilveszter éjjel merényletet elkövetni

Őrizetbe vett a francia rendőrség egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy szilveszter éjjel akart merényletet elkövetni Franciaország délnyugati részén.

Két másik férfit, akik a gyanú szerint a rendőrség ellen terveztek támadást, egy másik rendőrségi razzia során fogtak el Toulouse-ban – mondta a rendőrség illetékese.

A Toulouse-tól nyugatra fekvő Cugnaux-ban őrizetbe vett férfi "ismert a rendőrségi szervek előtt, azzal gyanúsítják, hogy december 31-én támadást akart végrehajtani" – mondta a rendőri vezető.

Francia rendőrök. Forrás: Europress - AFP/Stephane De Sakutin

Francia rendőrök. Forrás: Europress - AFP/Stephane De Sakutin

Egy igazságügyi illetékes megerősítette az őrizetbe vételek hírét. Hozzátette: a gyanúsítottakat két külön ügyben kedden vették őrizetbe – írja az MTI.

Franciaországban, Nagy-Britanniában és Németországban, amelyek már voltak iszlamista támadások célpontjai, megerősítették a rendőri jelenlétet a turisták körében népszerű helyszíneken a múlt hétfői berlini karácsonyi vásáron elkövetett kamionos merénylet után. Ausztriában is megerősítették a rendőrök köztéri jelenlétét szilveszter előtt.

Kommentek:

Top 0