• Sport

Francia miniszterelnök: Benzemának nincs helye a válogatottban

Mathieu Valbuena múlt hét pénteken Benzema ellen vallott. Benzema és barátai ugyanis egy szexvideóval zsarolták. Az ügyben most megszólt a francia miniszterelnök is.

Fotó: Europress - Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Fotó: Europress - Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Egy nagyszerű sportolónak példát kell mutatnia, s ha erre nem képes, akkor nincs helye a francia válogatottban.

- ezt nyilatkozta a Manuel Valls a Europe 1 rádiónak.

Benzemát november elején hallgatta ki, és vette őrizetbe a francia rendőrség. Később a versailles-i bíróság vád alá helyezte, és további nyomozást rendelt ellene. A játékos egy éjszakát töltött őrizetben, s bár később visszatérhetett Madridba, de azóta folyamatosan ellenőrzik.

Az még mindig nem teljesen tisztázott, hogy a csatár pontosan milyen szerepet játszott a zsarolásban. Úgy vélik, hogy Benzemát egy gyerekkori barátja, Karim Zenati vette rá, hogy közvetítsen a zsarolásnál. Később Samir Nasri neve is felmerült az ügyben.

Benzema korábban azt állította, hogy ő csak megpróbált segíteni a bajba került játékostársának, Valbuenának, akit egy szexvideóval zsaroltak. Miután azonban a zsarolással kapcsolatos hangfelvétel előkerült, Benzema elismerte, hogy volt szerepe az ügyben. A francia emiatt nagy bajban van, még börtönbe is kerülhet, ha elítélik. Ráadásul a Barcelona elleni vereség előtt köpött egyet a francia himnusz alatt, ami óriási felháborodást keltett. Az egyik francia képviselő is azt követeli, hogy soha többet ne játszhasson a francia válogatottban.

Top 0