• Krimi
Faktor

Külföldi diákokat raboltak ki az álrendőrök

Francia diákokat akart kirabolni két férfi, miközben rendőröknek adták ki magukat. Az egyiküktől sikerült is eltulajdonítaniuk az értékeit, a rendőrök azonban nem sokkal később elfogták az elkövetőket.

Nyomozás indult egy erdőkertesi és egy budapesti férfi ellen rablás miatt, mert rendőröknek adták ki magukat francia diákok előtt – írja a police.hu.

A 23 éves Sz. János és a 21 éves D. Renátó 2017. január 17-én egy gépkocsival egy öt fős társasághoz hajtott a Dob utcában, majd megálltak és leszólították őket. A két férfi kiszállt az autóból és angolul közölték a francia diákokkal, hogy rendőrök, majd úgy tettek, mintha igazolványt mutatnának fel nekik.

D. Renátó ezt követően megpróbálta elvenni a társaság lány tagjától a táskáját, amit a sértett azonban nem engedett el, az egyik férfi pedig a lány védelmében odalépett hozzájuk. D. Renátó ekkor átkutatta a férfi zsebeit, amely ennek következtében el is szakadt, de sikerült kitépnie belőle a mobiltelefonját és a személyes iratait. Ezután bántalmazta is a sértettet.

Eközben Sz. János egy másik francia állampolgárt belökött egy kapualjba és megpróbálta elvenni tőle az értékeit, a férfi azonban ellenállt, ezért őt is többször bántalmazták a társával.

Az elkövetők a történtek után az autójukba ültek és elmenekültek a helyszínről.

Sz. Jánost és társát még aznap elfogták, miután sikerült azonosítani az általuk használt külföldi rendszámú gépkocsit. A rendőrök őrizetbe vették a két férfit, és előterjesztést tesznek az előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Kommentek:

Top 0