• Tech
Faktor

Képtelen összegeket fizetnek a szülők erre az új őrületre, egyre több gyerek válik függővé

Sokan aggódnak az új játék térhódítása miatt, de a szülők többi részének semmi baja nincs vele.

A tavaly júliusban megjelent Fortnite óriási sikert aratott, jelenleg nagyjából 125 millió aktív felhasználója van. A rajongók egy jelentős része gyerek, akik igyekeznek mindent megtenni, hogy a lehető legjobb játékosokká váljanak.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A játék fejlesztője, az Epic Games tavaly szeptemberben jelentette be az ingyenes battle royale mód érkezését, melyben egyszerre száz játékos küzdhet egy szigeten a túlélésért. Nagyjából ekkor kezdődött az őrület. A Fortnite rengeteg felhasználót beszippantott, főként a fiatalabb generációt fogta meg.

Bizonyos szakértők attól tartanak, hogy a Fortnite néhány gyermeknél már függőséget váltott ki, sok szülő azonban nem foglalkozik a problémával. Sőt, új trend is kialakulóban van: egyre többen fogadnak fel Fortnite-edzőket gyermekük mellé – írja a The Wall Street Journal.

Olyan szülők is akadnak, akik óránként 50 dollárt, azaz közel 14 ezer forintot fizetnek az oktatóknak.

Bár mindez elsőre furcsának tűnhet, a lapnak nyilatkozó szülők rengeteg érvet hoztak fel döntésük mellett. Az egyik szülő például azt mondta, inkább videojátékozzon a fia, mint sportoljon, hiszen előbbi tevékenység során nehéz komoly sérüléseket szerezni. Egy másik szülő azt hozta fel, hogy a játék bizonyos módon segíti a készségek fejlődését is. Sőt, a felnőttek közt olyanok is vannak, akik nem is gyermeküket, hanem magukat fizetik be edzésekre, hogy együtt játszhasson a család.

Kommentek:

Top 0