• Tech
MZ/X

Forradalmi lépésre szánta el magát az Apple

Eldöntötték, hogy megmentik a földet azzal, hogy oxigént fognak termelni

Az Apple összeáll az Alcoával és a Rio Tintoval, és az általuk alapított közös vállalat forradalmasítja a alumínium gyártást. 

Az a tervük, hogy üvegházhatású, környezetszennyező gázok helyett oxigént fognak termelni a nyersanyag előállítása során. 

Az alumínium kulcsfontosságú anyag az Apple számára. A legnépszerűbb termékeiben egytől egyig megtalálható és több mint 130 éve ugyanúgy állítják elő: a timföldet olvadt kriolitban oldják fel, az olvadékot elektrolizálják, a folyamat során pedig szén-dioxid keletkezik.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Mindez most megváltozhat, miután a két alumíniumgyártó, az Alcoa és a Rio Tinto által megalakított közös vállalat egy olyan szabadalmaztatott technológia kereskedelmi felhasználását célozza meg, amelynek alkalmazásával megszüntethető az alumíniumgyártás folyamata során az üvegházhatású gázok kibocsátása- olvasható a cég honlapján. Az Alcoa által kidolgozott új gyártási folyamatban az alumínium előállítása során a szenet más anyaggal helyettesítik, a folyamat során pedig szén-dioxid helyett oxigén keletkezik.

    Kommentek:

    Top 16