• Autó
Autószektor

Forma-1 újoncok: Lando Norris

Fernando Alonso visszavonulása és Stoffel Vandoorne menesztése a Mclaren csapatától azt jelentette, hogy a brit csapat teljesen új pilóta-felállással indul neki a következő szezonnak. Hamar eldőlt, hogy Carlos Sainz Jr. személyében találták meg egyik pilótájukat, az ő társának személye azonban sokáig kérdéses maradt, mígnem a csapat bejelentette a Formula-2 2018-as szezonjának második helyezettjét, Lando Norrist.

A brit pilóta 1999-ben született Bristol-ban és ahogy lenni szokott, már nagyon korán, 6 évesen megismerkedett a versenyzés világával. Édesapja, Adam tehetséges országúti kerékpár karrier előtt állt, azonban végül az üzleti világ felé fordult és különböző befektetéseknek köszönhetően milliomossá vált, ami nyilván nem hátrány, ha az ember fia az autóversenyzést választja.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

“Iskola után mindig ő vitt el a gokart-pályára. Ő indított el a versenyzés felé, neki köszönhetem, hogy itt vagyok.” – fogalmazott a 19 éves tehetség. Norris elhivatottsága megkérdőjelezhetetlen volt, így végül a családdal közösen úgy döntöttek 2016-ban, hogy a legjobb döntés, ha Lando abbahagyja az iskolát, hogy teljes mértékben a versenyzésre koncentráljon.

Sosem szerettem igazán iskolába járni és nem is voltam jó tanuló, szóval nem volt nehéz döntés részemről, de a barátokat nehéz volt ott hagyni, sokukkal megszakadt a kapcsolat és ma már több barátom van a pályáról, mint az iskolás évekből.

– foglalta össze Norris.

A fiatal tehetség eddigi teljesítménye alapján sokat várhatunk tőle: 2017-ben Formula-3 bajnok, tavaly pedig a Formula-2 második helyét sikerült megszereznie. Persze a Formula-1 eddigi karrierjének legnagyobb lépése és sok, az alacsonyabb szériákban sikert sikerre halmozó pilóta képtelen volt alkalmazkodni a királykategória  kihívásaihoz.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

A rá nehezedő nyomást tetézi, hogy gyakran vonnak párhuzamot közte és a mezőny legsikeresebb pilótája, Lewis Hamilton között. “Azt mondanám, hogy az interjúk 95%-ában felmerül Lewis Hamilton.” – fogalmazott Norris a CNN újságírójának. Persze az összehasonlítás nem alaptalan, fiatal brit tehetségek a Mclaren szárnyai alatt, akiktől mindenki rögtön komoly teljesítményt vár. Persze azért különbségek is akadnak bőven, Hamilton már az első évében a világbajnoki címért harcolhatott, a Mclaren jelenlegi helyzetét tekintve Norris inkább a pontszerző helyekben reménykedhet. Hamilton szerény körülmények között nőtt fel, míg Norris családjának vagyonát 200 millió dollár fölé becsülik.

Ennek ellenére nem Hamilton tanácsait kérte ki első éve előtt, ugyanis abban a szerencsés helyzetben volt, hogy a tavalyi Daytona versenyen Fernando Alonso csapattársaként indulhatott. "Jó volt látni, hogy Fernando mennyire elhivatott és hogyan tud motiválni maga körül mindenkit"– vonta le a tanulságot az újonc pilóta.

Norris nyilatkozatai alapján úgy tűnik, a korai siker ellenére tisztában van vele, hogy még közel sem biztos, hogy valódi sztárpilótává válik idővel.

Nehéz megmondani, hogy mit várok a következő évtől. Egy jó szezont szeretnék, ami reményeim szerint a Formula 1 karrierem kezdete lesz.
Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

Persze a fő cél, ahogy minden pilóta esetében, a csapattárs legyőzése. Igazán érdekes lesz látni, mire megy az újonc a már tapasztalt pilótának számító Carlos Sainz Jr. ellenfeleként. Szerencsére már nem kell sokat várni és megtudjuk!

További cikkekért látogasson el az Autószektor oldalára: www.autoszektor.hu

Kommentek:

Top 0