• Sport
Faktor

Fordulat az ügyben, edzés közben halt meg a 17 éves magyar sportoló

Mégsem egy végzetes fogás vezethetett a tragédiához.

A 17 éves Rózsa György birkózóedzés közben hunyt el tavaly januárban. Kiderült, hogy nem egy végzetes fogás, hanem szabálytalanság okozhatta a fiatal sportoló halálát.

A Blikk szerint a rendőrség kizárta, hogy a fiatalember halálát az úgynevezett „vasgyári fogás” okozta, bár a boncolást végző orvos ezt jelölte meg a hirtelen halál okaként. Ezzel ellentétben – a portál értesülései szerint – most azt vizsgálják a nyomozók, hogy a sportorvos hogyan adhatta meg a halálát megelőzően Györgynek a versenyzéshez feltétlenül szükséges engedélyt, amikor előtte szívproblémák miatt megtagadta azt.

A fiú szülei szerdán több mint hatórás kihallgatáson vettek részt, ahol minden apró részletről be kellett számolniuk: gyerekük kiskorától kezdve, az étkezési szokásain át a fáradékonyságra való hajlamig.

Mindkét ügyfelemet nagyon megviselte, hogy a rendőrségen ilyen hosszan kellett imádott gyerekükről beszélniük. Természetesen pontosan tudják, hogy ez szükséges ahhoz, hogy kiderüljön, mi okozta György halálát, csak fájdalmas nekik feleleveníteni a közösen töltött, boldog éveket. A nyomozás fókusza meglátásom szerint a sportorvos tevékenységén van, hiszen abban az esetben, ha orvosi mulasztás történt, az szakmai szabályszegés, és akkor egyértelmű a személyi felelősség is

– vélekedett dr. Lichy József, aki Rózsa György szüleinek jogi képviseletét látja el. A portál szerint a fiatalember szülei nem tudtak arról, hogy gyermeküknek szívproblémái lettek volna.

Tavaly januárban egy birkózóedzés közepén rosszul lett, majd meghalt az ígéretes tehetség, Rózsa György. Szülei a mai napig képtelenek elfogadni, hogy gyermeküket nem ölelhetik többé magukhoz, úgy élnek, mintha a fiuk még mindig élne. Megterítenek neki az asztalnál, sőt, az édesapa naponta elmegy fia iskolája elé a tanítás végén, ahogy azt tette, amikor még élt György.

Kommentek:

Top 0