• Belföld
Faktor

Fordulat a soroksári kocogó nő ügyében, elképesztő, mi került elő

A különös fecni akár újabb bizonyítékul is szolgálhat.

Újabb információk derültek ki a soroksári futónő megölésével gyanúsított R. Szilveszterrel kapcsolatban. Az öt éve börtönben lévő férfi cellájában egy olyan, füzetből kitépett papírfecni lapult, amelyen az áldozat, Kardosné Gyurik Krisztina neve és megölésének dátuma (2013. szeptember 25.) szerepelt.

Amikor a védencemet meggyanúsították a Soroksáron történt gyilkosság elkövetésével, jegyzőkönyv készült a cellájában és a letétben lévő tárgyakról. Ezek között valóban volt egy összegyűrt lap, amelyen ezek az adatok voltak felírva. Ezen kívül találtak egy naplót, amelynek tartalmát azonban még én sem ismerem. A letétben pedig, ahol a bevonulásakor nála lévő dolgokat őrzik, a négy mobiltelefon mellett egy kötél is volt

– mondta el a Blikknek dr. Lichy József ügyvéd. A titokzatos fecni akár újabb bizonyítékul is szolgálhat, hogy R. Szilveszternek köze lehet Krisztina megöléséhez. Emellett az is a bűnösségére utal, hogy DNS-mintáját megtalálták az áldozat holttestén, Krisztina telefonját pedig a börtönletétben.

Ennek ellenére a pesterzsébeti férfi nem tett vallomást eddig a bűncselekménnyel kapcsolatban, szóban azonban annyit közölt a nyomozókkal: nem ő ölte meg a családanyát. A férfi azt elismerte, hogy az adott időben a helyszínen, a Vizisport utcában volt, és amikor meglátta, hogy egy férfi bántalmaz egy nőt, odament, behúzott egyet az erőszakoskodónak, majd biciklivel továbbállt. Állítólag eközben ő maga is megsebesült, így maradhatott a DNS-e az áldozaton.

Mint azt megírtuk, 2013. szeptember 25-én Gyurik Krisztinát gyilkosa futás közben ragadta el, megerőszakolta, végül egy kötéllel megfojtotta. Az édesanya gyilkosát öt évig hiába kereste a rendőrség. Áttörés idén szeptemberben történt, amikor a laborvizsgálatok egyezést mutattak az évek óta rablás és betörés miatt börtönben lévő R. Szilveszter DNS-mintája és a holttesten talált anyagmaradványok között.

Kommentek:

Top 0