• Belföld
Faktor

Fordulat a soroksári gyilkosság ügyében: rossz nyomon járhatott a rendőrség

Egy vétlen férfi DNS-e került az áldozatra.

Az áldozat kezét speciális csomóval kötötték meg. (Képünk illusztráció.)

Az áldozat kezét speciális csomóval kötötték meg. (Képünk illusztráció.)

Feltehetően az orvos szakértői vizsgálat előkészületei közben ke­rült egy, az ügyben vétlen férfi DNS-e a Soroksáron megölt asszony holttestére. A zoom.hu szerint a holttestek mozgatása közben egy kórházi dolgozó vihette át a férfi hámsejtjeit és azokkal a DNS-ét a meggyilkolt nő holttestére. Később az is bebizonyosodott, hogy ez az ózdi férfi is már halott volt a futónő megölése idején.

Korábban a rendőrség egy olyan verzió alapján nyomozott, amelyben többek között a téves DNS-nyomra alapoztak. Eszerint két férfi ölhette meg a kocogó családanyát, az egyik férfi volt a domináns, a másik csak segédkezett neki. A holttesten rögzített, két férfitól származó DNS-mintákat az Európai Unió adatbázisában nyilvántartott szexuális bűnözők, illetve gyilkosok DNS-ével is összehasonlították. Az igazi tettest a 2013. szeptemberében történt gyilkosság óta sem sikerült azonosítani.

A Bors megkereste a nő özvegyét, aki a következőt mondta a lapnak:

Nehéz erre szavakat találni. Behívtak a rendőrségre, és kö­zölték velem a hírt. Nagyon sajnálom, hogy ez előfordulhatott. Iszonyatos mennyiségű pénzt és energiát felemészthetett a téves nyom utáni nyomozás. Bennem egyébként korábban már felmerült, hogy valamilyen nyomkezelési hiba történhetett, sajnos ez most beigazolódott .
Kommentek:

Top 0