• Külföld
Faktor

Csökkentették a főpolgármester fizetését

Augusztustól az eddigi 4500 helyett csak 3300 eurót keres a pozsonyi főpolgármester, Ivo Nesrovnal.

A Pozsonyi Képviselői Klub javasolta a csökkentést, amelyet pénteken fogadtak el a képviselők: a csoport indoka szerint Nesrovnal rendszeresen visszaélt a hatalmával, sokszor önkényes módon nem írta alá a már elfogadott határozatokat - írja a Paraméter.

"Nem írt alá olyan dokumentumokat, amikkel kapcsolatban nem folytattak vele megbeszéléseket. Még az sem érdekelte, hogy ez mind törvényes és a város előnyére válik. Mindig talált valamilyen ürügyet az elutasításra" - mondta Ján Hrcka képviselő, aki korábban támogatta Nesrovnalt, de most több társával is csalódott benne.

A főpolgármester elfogadta a fizetéscsökkentést, de szerinte Pozsonyban minden rendben halad, bár van egy csoport, amely szeretné, ha ez nem így lenne.

"Mert így akkor nem ők lesznek a figyelem középpontjában. Ezek a személyek megakadályozzák Pozsony fejlődését. Nem veszik el a kedvemet a további munkától, folytatom azt, amit elkezdtem"

- mondta Nesrovnal.

Arra a kérdésre, hogy miért nem írt alá több, fontos határozatot, azt válaszolta, hogy a javaslatokról senki sem beszélt vele, rosszul voltak megírva és megvalósíthatatlan dolgok voltak bennük.

Kommentek:

Top 16