• Tech
Faktor

Fontos változás történt a Google-ban, felháborodtak az internetezők

A mérnökök igyekeztek mindenkit megnyugtatni.

A Google egy fontos változást eszközölt a Chrome böngészőben. A felhasználók ugyanis eddig szabadon dönthettek arról, hogy a Chrome-on belül bejelentkeznek-e Google-fiókjukba, ami után a böngészési tevékenységük, jelszavaik, beállításaik szinkronizálódtak a fiókkal. A Chrome 69-es  frissítése óta viszont mindez automata módon működik: amikor a felhasználó bejelentkezik a Google egyik szolgáltatásába - például a Gmailbe, YouTube-ba -, a böngésző automatikusan belépteti őt a fiókba is.

Az automatikus beléptető rendszer nem nyerte el a felhasználók tetszését, mivel a böngészési előzményeket így egy bizonyos fiókhoz és eszközhöz tudja kötni a rendszer.

A Google mérnökei Twitteren fejtették ki ezután, hogy az automatikus bejelentkezés nem jelenti azt, hogy a helyi adatok rögtön szinkronizálódnak a Google szervereivel, arra a felhasználónak kell engedélyt adnia. A szakemberek elmondása szerint a fejlesztés célja épp a magánszféra védelme: az automatikus bejelentkezési mechanizmust a közösen használt, megosztott számítógépek/böngészők miatt vezették be, nehogy egymás adatai máshol tárolódjanak több felhasználó esetén.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Kommentek:

    Top 16