• Sport

Folytatódik az argentin átok, Messi lemondja a válogatottságot - videó

Befejeződött a jubileumi Copa América, amelynek döntőjében megismétlődött a tavalyi párosítás, sőt sok minden más is. A New York-i fináléban Chile és Argentína mérkőzött meg egymással, ahol drámai módon védte meg a címét Chile. Messi a meccs után fontos bejelentést tett.

Fotó: Europress - Mike Stobe/Getty Images

Fotó: Europress - Mike Stobe/Getty Images

Argentína utoljára 1993-ban tudott Copa Américát nyerni, azóta viszont négyszer is a döntőbe jutott a csapat. Legutóbb tavaly Chile ellen kaptak ki a döntőben, igaz, akkor Chile hazai közönség ellen csak büntetőkkel tudott nyerni.

Az első tornát 100 évvel ezelőtt rendezték meg, most a jubileumi kontinensviadal alkalmával megismétlődött a tavalyi döntő párosítása. Argentína ellenfele Chile volt, a döntőt New Yorkban, a Met Life Stadiumban rendezték.

A két csapat "megismételte" a tavalyi döntőt, sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem született gól.

A találkozón több nagy helyzete is volt az argentin válogatottnak, de Higuaín ziccert hibázott, és Agüero fejesénél bravúrral védett Bravo. A felfokozott hangulatú összecsapáson két játékost is kiállítottak, Rojót azonnali pirossal küldték le.

Rojo piros lapja:

A hosszabbítás után jöttek a büntetők, ahol az első párban Vidal és Messi hibázott.

Az argentinoknál Lucas Biglia is hibázott még, míg a chilei játékosok magabiztosan értékesítették a tizenegyeseiket. Így 4-2-re nyert Chile, és megvédte címét.

A büntetők, benne Messi hibája:

Messi lemondja a válogatottságotLionel Messi nehezen viselte azt, hogy már negyedik alkalommal kapott ki a Copa América döntőjében, így egy meccs utáni interjúban arról beszélt, hogy nem szerepel többet a nemzeti csapat színeiben.

Végeztem a nemzeti csapattal, négy döntőt vesztettünk, ez egyszerűen nem nekem való. Próbáltam nyerni valamit a válogatottal, ez volt az álmom, de nem tudtam.

Messi bejelenti visszavonulását:

A riporter rákérdez a Barcelona sztárjánál, hogy a döntése végleges-e, erre Messi azt mondja, hogy most ebben a pillanatban úgy gondolja, hogy az. A játékos azt mondta, hogy ez lesz a legjobb a csapatnak, neki és még nagyon sok embernek is.

Meghoztam a döntésemet, végeztem, sokat próbálkoztam, és nem tudom tovább csinálni. Csalódott vagyok, hogy nem sikerült, de ennyi, végeztem

- mondta Messi.

Az argentin ESPN információ szerint nem csak Messi gondolkodik a visszavonuláson, hanem Agüero, Mascherano, Lavezzi, Biglia és Higuain is.

Kommentek:

Top 0