• Krimi
Faktor

Folyóban találták meg a szilveszterkor eltűnt öt éves fiú holttestét

Holtan találták meg azt az öt éves kisfiút, aki szilveszter éjjel tűnt el a pennsylvaniai Allentownban. A kisfiú a nagynénijénél töltötte a szilvesztert, ahol éppen bulit tartottak. A fiú kabát és cipő nélkül szökött el nagyjából éjjel fél tizenegykor, amikor már fagyott odakint.

A kisfiú holttestét a nagynénje házától négyszáz méterre lévő folyóban találták meg szombaton. A folyó partjához rendőrkutyák vezették a keresőket. A kisfiú csak egy tabletet vitt magával, amikor elszökött.

Jayliel öt évesen halt meg. Forrás: missingkids.com

Jayliel öt évesen halt meg. Forrás: missingkids.com

EZT IS AJÁNLJUK:

  A tabletet délután találta meg egy önkéntes a 25 éves Thurman Clark folyóban. Nem sokkal azután, hogy csatlakozott a keresőcsapathoz. Nem sokkal később érkezett a telefon a rendőrségre, hogy a tűzoltóság búvárai alig két méter mélyen a vízben megtalálták az öt éves, autista kisfiú Jayliel Vega Batista holttestét is.

  Scott Grim megyei halottkém azt mondta, hogy a hétfői boncolás után tudják meg biztosan a halál okát, de egyelőre tragikus balesetnek tűnik Jayliel halála. Grim nem tudta megmondani azt sem, hogy a fiú a folyóba fulladt vagy már akkor halott volt, amikor odakerült. Azt, hogy a fiú mennyi ideig volt a vízben, a folyó és a holttest hőmérsékletéből fogják kiszámolni.

  Nem sokkal később megtalálták a holttestet is.
Forrás: The Morning Call

  Nem sokkal később megtalálták a holttestet is. Forrás: The Morning Call

  A rendőrség is vizsgálja az esetet. Keith Morris rendőrfőnök arról beszélt az újságoknak, hogy még nem tudják, vádat emelnek-e valamelyik családtag ellen, mert engedték elkóborolni a fiút – írja az abcnews. Egyelőre hagyják gyászolni a családot és a rendőrfőnök erre kérte a tudósítókat is.

  Rajongtam a fiamért. Nem félt semmitől. Nem is értette, hogy mi az a veszély. Boldog kisfiú volt, aki imádta a vizet.

  - mondta az apa, Gilberto Vega. Az egész város együtt gyászol a családdal. A polgármester, Ed Pawlowski arról beszélt, hogy a keresés eredménye a város történetének legszomorúbb napját hozta el.

  Az autista gyerekek fele elszökik vagy elkóborol otthonról. Egyharmaduk ráadásul nem is beszél. Ezért különösen nehéz dolga van a szülőknek és az őket keresőknek. Sok oka lehet az elkóborlásnak. Van, hogy csak egy kicsi, zárt helyet szeretnének találni. Előfordul, hogy olyan helyre mennek, ami valamiért különösen felkeltette az érdeklődésüket. Sokszor csak a hangos, zajos környezetből szeretnének elmenekülni. Az autista gyerekek gyakran kifejezetten vonzódnak a vízhez. Az eltűnt gyerekeket nyilvántartó híroldal, az amerikai missingkids.com ezért azt tanácsolja, hogy a keresők legelőször a környező tavaknál, folyóknál, csatornáknál vagy más vizes helyeken nézzenek körül. A honlap felsorol még néhány olyan dolgot, ami vonzza az autista gyerekeket. Ezek: autópályák, vonatok, nehézgépek, tűzoltó autók, útjelző táblák, közlekedési és más fényes lámpák. Ha eltűnik egy autista kisgyerek, akkor a legelső tennivaló átgondolni az érdeklődési körét.

  Top 16