• Kultúra
Faktor

Fókuszban a fiatal tehetségek: új szekcióval bővül Magyarország vezető filmfesztiválja

13. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál új CineNewWave szekciója a fiatal magyar rendezőtehetségeket állítja a központba.

Fotó: Jameson CineFest

Fotó: Jameson CineFest

Új kisjátékfilmes és animációs szekcióval bővül a 13. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramja. A CineNewWave szekció a fiatal magyar rendezőtehetségeket állítja központba, és a válogatás a felfedezés örömét és az alkotókkal való személyes találkozást ígéri a közönségnek.

A CineNewWave a magyarországi és a határon túli alkotóknak - elsősorban egyetemistáknak, és a filmes képzésekben résztvevő hallgatóknak – nyújt lehetőséget vizsgafilmjeik és első munkáik bemutatására, megmérettetésére. A CineNewWave fődíja bruttó 1.000.000 Ft.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Fotó: Jameson CineFest

  Fotó: Jameson CineFest

  A Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál indulása óta kiemelt figyelmet fordít az új hangok keresésére, felkutatására, a fiatal filmszerető közönség megszólítására. Éppen ezért ebben a szekcióban nem volt kötelező feltétel a magyarországi premier, a beválogatott filmek közt többszörösen díjnyertes alkotások és felfedezésre váró újdonságok egyaránt találhatók.

  A CineNewWave 17 versenyfilmje között szerepel az idei Cannes-i Filmfesztiválra meghívást kapott két magyar animáció, Bucsi Réka: LOVE és Tóth Luca: Superbia című filmje, de itt lesz a Diák Oscar-díjra jelölt Szép alak című alkotás, Kis Hajni SZFE-es vizsgafilmje, akárcsak a Magyar Filmdíj kisfilm-kategóriájának győztese, Kovács István: Betonzaj című alkotása. 

  A CineNewWave programja a legjobb magyar kisfilmekkel és animációkkal várja a filmszerető közönséget Miskolcon, a díszvendég Juliette Binoche lesz.

  Fotó: Jameson CineFest

  Fotó: Jameson CineFest

  13. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

  2016. szeptember 9-18.

  Művészetek Háza

  Miskolc, Rákóczi u. 5.

  Bővebb információ: www.cinefest.hu 

  Kommentek:

  Top 16