• Belföld
Faktor

Akkor van a legnagyobb biztonságban, ha így rendel az internetről

Sokkal biztonságosabb az unión belül rendelni, mint például az igen olcsó Kínából, vagy az Egyesült Államokból.

Az interneten vásárló fogyasztók nagyobb védelmet kapnak, ha az Európai Unió tagállamaiban működő webáruházakból rendelnek, mint ha kínai vagy egyesült államokbeli online kereskedőtől vásárolnak terméket - hívja fel a figyelmet a Budapesti Békéltető Testület.

Az alternatív fogyasztóvédelmi vitarendezési fórum szerdán MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte, hogy egyre többen vesznek karácsonyi ajándékot az interneten, de ennek is megvannak a kockázatai.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Tanácsaik szerint érdemes előre tájékozódni a vállalt szállítási határidőről, a nyomkövetési lehetőségekről, a fogyasztói tapasztalatokról. Ezek az információk az általános szerződési feltételekben, vagy külön menüpontban találhatók meg általában.

    A békéltető testület szerint célszerű elolvasni az interneten közzétett bejegyzéseket is az adott vállalkozásról, és mérlegelni azt, hogy a legnagyobb védelemben akkor részesülnek a fogyasztók, ha belföldről, vagy valamelyik más Európai Uniós tagállamból rendelnek online.

    Előfordulhat, hogy már az online megrendelés után, de még az átvétel előtt gondolják meg magukat a fogyasztók, ilyenkor – Európai Unión belüli vásárlás esetén – azt lemondhatják. Ha EU-ból interneten vásárolt ajándék időben megérkezik, de az nem tetszik a megajándékozottnak, akkor az átvételtől számított tizennégy napig vissza lehet küldeni saját költségen, ha viszont ez az idő letelt, akkor a kereskedő az egyébként hibátlan terméket nem köteles kicserélni, sem levásárlást biztosítani, sem a pénzt visszaadni - tájékoztatott a Budapesti Békéltető Testület.

    Kommentek:

    Top 16