• Külföld
Maksa Mónika

Fogolycsere: szabadon engedtek négy rabot Iránban

Az iráni igazságszolgáltatás szombaton négy kettős állampolgárt engedett szabadon. Egy fogolycsere-megállapodás keretében engedték ki az iráni-amerikai és iráni-brit kettős állampolgárokat.

Abbasz Dzsafari Dolatabadi teheráni főügyész azt mondta, hogy az intézkedés a nemzeti érdekkel összhangban, a legfelsőbb nemzetbiztonsági tanács döntésének megfelelően történt – írja az MTI.

A CNN szerint az Irán által szabadon engedett foglyokért cserébe az Egyesült Államok hat iráni-amerikai állampolgárt engedett szabadon, akiket az Irán ellen bevezetett szankciókkal kapcsolatban tartottak fogva.

Jason Rezaian.

Jason Rezaian.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Iránban több iráni-amerikai és iráni-brit kettős állampolgár van börtönben. Meg nem erősített hírek szerint a szabadon engedett foglyok között van Jason Rezaian, a The Washington Post tudósítója is. Őt tavaly novemberben kémkedés és rendszerellenes propaganda miatt ítélték börtönre. A büntetés hosszát akkor nem hozták nyilvánosságra.

    Az iráni külügyminiszter szombaton Bécsben tárgyal John Kerry-vel az iráni atomprogramról. A külügyminiszter szerint az ország elleni szankciókat már ma feloldhatják.

    Top 16